Следвайте Гласове в ТелеграмДраматично заседание на Националния съвет на БСП за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДраматично заседание на Националния съвет на БСП за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова нареди свои кандидати за кметове

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Драматично съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия за одобряване на претендентите за кметове и общински съветници докара до ново разединение и напуснали членове на партията по-малко от два месеца преди локалните избори, научи „ Труд news ” от общински и регионални ръководители на Българска социалистическа партия. За доста градове решенията на локалните структури за кметски кандидатури непосредствено са били зачеркнати на среднощно съвещание на „ Позитано “ 20 и вместо тях от Изпълнителното бюро са сервирали на членовете на Националния съвет нови описи с съвсем незнайни за социалистите имена или такива, които не са били даже гласувани от структурите на партията по места. На някои конференции депутати от Българска социалистическа партия съзнателно са проваляли кворум на събранията, с цел да се стигне до „ служебни номинации “ от страна на управлението на Българска социалистическа партия. На част от конференциите кворум се е реализирал, само че все пак до Изпълнителното бюро са дошли документи, че подобен няма.

“За страдание след днешните решения на Народно събрание на Българска социалистическа партия, аз нямам повече място в Българска социалистическа партия и приключвам 17-годишното си участие. Отдавна не вярвям, че Корнелия Нинова и това управление в миналото ще изведат Българска социалистическа партия на челни позиции, само че очевидно това не е и тяхната цел “, написа във Facebook след скандалния пленум на „ Позитано “ 20 някогашният юношески водач на Българска социалистическа партия Вероника Делибалтова. Тя разказва в детайли гласуването на номинациите за Сливен, където вместо наложеният от общинската организация за кандидат-кмет Минчо Афузов, аленият пленум е одобрил спуснатия от Изпълнителното бюро Кольо Милев, който ще е и лидер на листата. Освен това, в Сливенско са разпоредени от „ Позитано “ 20 и цялостен цикъл доклад и избори за промяна на досегашното партийно управление. Като под индиго се разиграла и обстановката за кандидат-кмет на Шумен, където вместо Венцислав Венков, претендент на Българска социалистическа партия ще е Христо Христов. Венков е бил номиниран в събота със 72 гласа " за " от общо 74 делегати на свиканата конференция, а другата кандидатура - тази на проф.Христо Христов, който е някогашен регионален шеф по време на служебното държавно управление, не е била даже подлагана на гласоподаване. Листата за общински съветници в Шумен е тотално сменена и няма нищо общо с гласуваната от локалните социалисти, а в общината също са планувани цялостен цикъл доклад и избори. „ Труд news ” научи, че Христо Христов е договарян сред Българска социалистическа партия и Политическа партия за общ претендент за вота през есента, само че локалната конструкция на Демократична България изрично се противопоставила на сходна концепция и въпросът бил отправен до водачите на Демократична България в София. В резултат на това от Политическа партия се отказали да работят един до друг с „ Позитано “ 20 за кандидатурата на Христов. „ Ръководството настояваше да имаме обединения с „ Продължаваме промяната “, обясниха червени пред „ Труд news ”.

Проблеми с кандидатурите и големи разлики в номинираните за съветници и утвърдените листи има в десетки други градове, признаха членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, които били сюрпризирани от обрата в решението на хората на Корнелия Нинова.

Подобно е ситуацията и в Смолян, където вместо номинираният от локалните социалисти Стефан Сабрутев, от „ Позитано “ са спуснали за кандидат-кмет Иван Френкев, който беше назначен от Корнелия Нинова в Комисията за отбрана на потребителите, само че след това беше освободен от поста от служебното държавно управление на Гълъб Донев.

На пленума в неделя от „ Позитано “ 20 бяха утвърдени общо 138 претенденти за кметове и листи за общински съветници, а втората порция претенденти ще се гласоподава идната неделя.

Без обединяване

Варна чака решение от „ Позитано “

Кандидатът за кмет на Варна, който Българска социалистическа партия ще издигне, няма да е партиен човек, само че кой ще е, редовите партийни членове още не знаят. Надявали се на съвещание в събота да научат защитаваната в дълбока загадка номинация, само че общинският и регионален водач Борислав Гуцанов по този начин и не я разкрил. Така пленумът на Българска социалистическа партия на 16 септември евентуално ще назначи длъжностен претендент за кмет.

Няма късмет номинираната от " Левицата " Мария Тодорова да получи поддръжка от Българска социалистическа партия в борбата за кметския пост. Идеята беше социалистите във Варна да повторят обединяването в София зад общата кандидатура на Ваня Григорова, която ще получи поддръжката и на „ Левицата “.

Тодорова бе лице на БСП-Варна и представител на групата й общински съветници, само че на 1 март 2021 година, когато още веднъж предстоеше предизборна акция, русата дама и нейни съпартийци хвърлиха партийните си книжки, недоволни от управленческата, кадрова и изборна политика на управлението, което укориха в авторитаризъм. В писмо до медиите те оповестиха, че изборът на Областен съвет на Българска социалистическа партия през октомври 2020 година, когато за ръководител бе определен Борислав Гуцанов, е бил извършен в несъгласие с устава, без кворум и без извършени предхождащи конференции за лъчение на делегати.

Абсурд е в този момент Тодорова да получи поддръжка от Българска социалистическа партия, считат и поддръжници на Гуцанов, и хора от вътрешната съпротива.

Според тях партията не трябва и не може да застава зад хора, които са я напуснали с самоувереност.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР